Buat Duit Dengan Shopee

Buat Duit Shopee | Panduan Bisnes Shopee 2018 Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari 2018

Cara Buat Shocking Sale di Shopee Malaysia

Cara Buat Shocking Sale di Shopee Malaysia
Ramai daripada seller yang tidak tahu bagaimana cara buat shocking sale di Shopee Malaysia. Untuk menyertai shocking sale ini anda perlu membuka seller central menggunakan PC, klik pada Marketing Centre dan pilih logo Shocking Sale. 


Anda tidak boleh akses fungsi ini menggunakan telefon kerana ia tidak ada di dalam apps Shopee, tetapi sekiranya anda ingin membuka di handphone anda boleh menggunakan mode browser.
Shocking Sale ini ialah acara bermusim dan tidak sentiasa ada, anda boleh lawat sentiasa Marketing Centre di Shopee untuk mengetahui sekiranya ada Shocking Sale yang dibuka untuk penyertaan. Kebiasaannya Shopee akan memberikan notifikasi kepada semua seller sekiranya terdapat Shocking Sale untuk disertai.
Untuk mendapat tips cara menjual di Shopee dengan betol, lawat link berikut
https://tinyurl.com/panduan-bisnes-shopee-malaysia

Cara Buat Shocking Sale di Shopee Malaysia

Cara Buat Shocking Sale di Shopee Malaysia
Ramai daripada seller yang tidak tahu bagaimana cara buat shocking sale di Shopee Malaysia. Untuk menyertai shocking sale ini anda perlu membuka seller central menggunakan PC, klik pada Marketing Centre dan pilih logo Shocking Sale. 


Anda tidak boleh akses fungsi ini menggunakan telefon kerana ia tidak ada di dalam apps Shopee, tetapi sekiranya anda ingin membuka di handphone anda boleh menggunakan mode browser.
Shocking Sale ini ialah acara bermusim dan tidak sentiasa ada, anda boleh lawat sentiasa Marketing Centre di Shopee untuk mengetahui sekiranya ada Shocking Sale yang dibuka untuk penyertaan. Kebiasaannya Shopee akan memberikan notifikasi kepada semua seller sekiranya terdapat Shocking Sale untuk disertai.
Untuk mendapat tips cara menjual di Shopee dengan betol, lawat link berikut
https://tinyurl.com/panduan-bisnes-shopee-malaysia

Cara Jual Barang di Shopee

Cara Jual Barang di Shopee
Cukup mudah untuk menjual barang di Shopee, terdapat dua cara menjual di Shopee iaitu menggunakan handphone dan komputer.
Sekiranya anda berminat untuk menjual di Shopee menggunakan handphone, anda boleh mendownload Shopee Apps daripada Google Play untuk yang menggunakan handphone bersistem Andriod seperti Samsung, Oppo, Asus, Huawei atau lain2. Manakala untuk yang menggunakan handphone jenama Apple Iphone, anda boleh download Shopee Apps daripada Apps Store.


Selepas anda berjaya mendownload Shopee Apps tersebut, anda boleh memulakan pendaftaran ringkas, isikan nama, no telefon, email. Setelah anda melengkapkan pendaftaran, Shopee akan menghantar kod pengesahan untuk handphone anda. 
Setelah selesai proses pendaftaran, anda sudah boleh mula menjual. Kita lihat terdapat sedikit perbezaan untuk handphone andriod dan iPhone. Tapi tidak banyak berbeza, anda boleh explore sendiri apps ini bagi menambah kemahiran anda.


Berikut adalah ringkasan cara menjual di Shop…

Bisnes Shopee - Rating 5 star

Bisnes Shopee - Rating 5 star
Rating yang baik daripada pembeli adalah sangat penting dalam perniagaan online. Ia adalah satu indikator yang menunjukkan kualiti perkhidmatan kita kepada pelanggan.  .Pelanggan ini berpotensi tinggi untuk repeat order dengan anda. Jadi pastikan perkhidmatan yang terbaik diberikan kepada pelanggan..Kelebihan sistem Shopee ini ialah pelanggan boleh meninggalkan rating pembelian mereka, dan bilangan rating akan terpapar di setiap listing produk dan rating seller keseluruhan. Semakin tinggi rating, semakin tinggi kredibiliti anda sebagai penjual.
.
Untuk mendapat status Preferred Seller juga anda perlu memastikan rating kedai anda berada pada tahap memuaskan.




.

Untuk mendapat status Preferred Seller juga anda perlu memastikan rating kedai anda berada pada tahap memuaskan.



Adalah penting untuk mengekalkan rating kedai Shopee anda pada tahap maksimum iaitu 5 bintang. Sekiranya anda memberikan perkhidmatan terbaik untuk pelanggan anda, tidak sukar untuk mendapatkan 5…

Ebook Bisnes Shopee kini dibuka untuk jualan

Ebook Bisnes Shopee kini dibuka untuk jualan. Dapatkan rahsia menjana pendapatan dengan Shopee dengan mudah dan betul. 



Apa yang dikongsikan didalam ebook ini?

* Cara mendaftar dan set kedai anda! Sama ada menggunakan apps atau browser di komputer! Saya tunjukkan cara kedua-duanya!.
* Cara masukkan produk ke dalam kedai Shopee anda! Dalam bab ini, saya share tips-tips berkaitan pemilihan gambar yang mahu dimasukkan serta apakah bentuk dan contoh description yang terbaikyang boleh anda gunakan!
* Cara nak menguruskan order!. Ini pun penting juga! Bila dah dapat order, macam mana nak bungkus? Borang apa nak print? Macam mana kalau tetiba stok habis pula? Apa nak buat? Semuanya saya terangkan dalam bab mengurus order!
* 6 Langkah Setel Problem Barang Tak Sampai/ Rosak! Ya! Dari beratus-ratus barang yang kita hantar kepada pelanggan, mungkin akan ada 1-2 yang rosak atau gagal diterima oleh pihak pelanggan! 
* Jadi, disini saya share langkah-langkah yang boleh anda lakukan untuk menghadapi pelan…

Buat Duit Shopee - Bukti Pendapatan Dengan Shopee

Buat Duit Shopee - Bukti Pendapatan Dengan Shopee
Update pendapatan Shopee untuk 1 akaun hingga semalam. Anda bole dapat lebih lagi sekiranya mengikuti semua panduan daripada kami. Tunggu kemunculan ebook kami

copyright 2018 www.buatduitshopee.com

Buat Duit Shopee - Bukti Pendapatan Harian Shopee

Buat Duit Shopee - Bukti Pendapatan Harian Shopee



Untuk yang tidak biasa dengan sistem Shopee, setiap kali pelanggan membeli barangan daripada anda, Shopee akan hold dulu duit bayaran tersebut, sehingga la barangan tersebut sampai kepada pembeli anda, ini dilakukan sama ada dengan sistem tracking yang diselaras dengan Poslaju atau pon pelanggan sendiri mengesahkan terima barangan.
. Jadi penipuan susah berlaku di Shopee.  . Setelah sah terima, duit akan dimasukkan ke dalam akaun wallet anda dan anda bole keluarkan pada bila-bila masa ke dalam akaun bank anda. Atau secara automatik pada setiap hari Rabu.
Copyright www.buatduitshopee.com

Buat Duit Shopee - Kenapa Orang Minat Beli di Shopee

Buat Duit Shopee - Kenapa Orang Minat Beli di Shopee


Kenapa orang minat nak beli di Shopee? Ni salah satu sebabnya. Shopee ada menawarkan program Free Postage kepada pelanggan tanpa sebarang caj kepada penjual. Maksudnya Shopee bermurah hati untuk bayar caj postage. Kami ada menerangkan bagaimana anda dapat memanfaatkan program Free Postage ini dan cara-cara mengaktifkan fungsi ini. Anda tidak perlu lagi membayar caj pos, hanya bawa barang ke kaunter dan semua Shopee yang tolong bayarkan untuk anda. Dengan program Free Postage ini akan menggalakkan pelanggan membeli-belah di store anda. Menarik? Nantikan kemunculan ebook kami. Bole download preview ebook percuma
copyright www.buatduitshopee.com

Buat Duit Shopee- Teknik Nak Tahu Barang Yang Laku di Shopee

Buat Duit Shopee- Teknik Nak Tahu Barang Yang Laku di Shopee


Research produk yang laku adalah sangat penting sebelum anda menjual atau memenuhkan store anda untuk membeli barang pada harga borong.
.
Macamana nak tau barang yang laku di Shopee dan berapa banyak jualannya? Senang jer, anda pegi ke mana2 kedai, atau search apa2 barang. Klik pada top sell. Kemudian lihat pada rating yang diterima. Sebagai contoh handphone ini mempunyai 559 rating, menunjukkan sekurang-kurangnya telah terjual sebanyak 559 buah, mungkin lebih sebab ada yang tak tinggalkan rating. Hanya pembeli sahaja yang bole tinggalkan rating. Dari sini anda bole dapat idea. Barang apa yang laku dan bagaimana anda bole meniru cara penjual2 yang laju jualannya ini. Sekiranya anda terjumpa pemborong yang menawarkan harga menarik lebih murah dari penjual tersebut, anda juga bole jual barang yang sama. Kami ada menerangkan cara untuk research produk dengan berkesan di ebook kami. Nantikan kemunculannya. Dapatkan ebook preview…

Buat Duit Shopee - Bagaimana Nak Promosi Secara Percuma

Buat Duit Shopee - Bagaimana Nak Promosi Secara Percuma


Ramai yang pikir, nak promosi barang atau kedai online mesti ada modal yang besar, ramai sifu2 juga mengajar untuk promosi dengan modal. Tetapi anda perlu tahu, banyak cara promosi secara percuma yang anda perlu kuasai sebelum anda mengeluarkan modal, jadi anda tak perlu risau kerugian duit, tapi hasil x seberapa. Dengan kaedah yang percuma ini sahaja anda mampu menjana pendapatan yang lumayan sekiranya kena caranya. Kami kongsikan 7 cara efektif mempromosi tanpa modal di dalam ebook bonus. Tunggukan kemunculan ebook ini www.buatduitshopee.com

Buat Duit Shopee - Kajian menggunakan Google Trend

Buat Duit Shopee - Kajian menggunakan Google Trend




Bagaimana nak tahu barang yang kita jual tu bakal mendapat sambutan ke tak, hanya menggunakn tools percuma, anda bole dapat jawapan. Kami ada kongsikan rahsianya di ebook kami. Nantikan kemunculannya.
copyright www.buatduitshopee.com

Buat Duit Shopee - Tak Perlu Cipta Semula Roda

Buat Duit Shopee - Tak Perlu Cipta Semula Roda
Don’t reinvent the wheel! Anda tak perlu bersusah payah memerah otak memikirkan bagaimana untuk menjana wang yang banyak. Jalan telah ditunjukkan oleh pakar2 yang telah memerah otak mereka, menghabiskan beribu2 ringgit dan beratus2 jam masa untuk mencari formula dan kaedah yang paling berkesan. Anda hanya perlu “copy paste”. Cukup senang. Seperti kami, kami adalah pakar Shopee yang telah mula berniaga sejak hari pertama Shopee dilancar di Malaysia. Anda hanya perlu tiru apa yang kami telah tunjukjan. Cukup mudah.

Copyright www.buatduitshopee.com

Dapatkan Ebook Buat Duit Dengan Shopee Percuma

Dapatkan ebook percuma 16 sebab anda perlu berniaga 
di Shopee, lawati link berikut

Download Ebook Percuma