Skip to main content

Posts

Bisnes Shopee - Rating 5 star

Bisnes Shopee - Rating 5 star
Rating yang baik daripada pembeli adalah sangat penting dalam perniagaan online. Ia adalah satu indikator yang menunjukkan kualiti perkhidmatan kita kepada pelanggan.  .Pelanggan ini berpotensi tinggi untuk repeat order dengan anda. Jadi pastikan perkhidmatan yang terbaik diberikan kepada pelanggan..Kelebihan sistem Shopee ini ialah pelanggan boleh meninggalkan rating pembelian mereka, dan bilangan rating akan terpapar di setiap listing produk dan rating seller keseluruhan. Semakin tinggi rating, semakin tinggi kredibiliti anda sebagai penjual.
.
Untuk mendapat status Preferred Seller juga anda perlu memastikan rating kedai anda berada pada tahap memuaskan.




.

Untuk mendapat status Preferred Seller juga anda perlu memastikan rating kedai anda berada pada tahap memuaskan.



Adalah penting untuk mengekalkan rating kedai Shopee anda pada tahap maksimum iaitu 5 bintang. Sekiranya anda memberikan perkhidmatan terbaik untuk pelanggan anda, tidak sukar untuk mendapatkan 5…
Recent posts

Ebook Bisnes Shopee kini dibuka untuk jualan

Ebook Bisnes Shopee kini dibuka untuk jualan. Dapatkan rahsia menjana pendapatan dengan Shopee dengan mudah dan betul. 



Apa yang dikongsikan didalam ebook ini?

* Cara mendaftar dan set kedai anda! Sama ada menggunakan apps atau browser di komputer! Saya tunjukkan cara kedua-duanya!.
* Cara masukkan produk ke dalam kedai Shopee anda! Dalam bab ini, saya share tips-tips berkaitan pemilihan gambar yang mahu dimasukkan serta apakah bentuk dan contoh description yang terbaikyang boleh anda gunakan!
* Cara nak menguruskan order!. Ini pun penting juga! Bila dah dapat order, macam mana nak bungkus? Borang apa nak print? Macam mana kalau tetiba stok habis pula? Apa nak buat? Semuanya saya terangkan dalam bab mengurus order!
* 6 Langkah Setel Problem Barang Tak Sampai/ Rosak! Ya! Dari beratus-ratus barang yang kita hantar kepada pelanggan, mungkin akan ada 1-2 yang rosak atau gagal diterima oleh pihak pelanggan! 
* Jadi, disini saya share langkah-langkah yang boleh anda lakukan untuk menghadapi pelan…

Buat Duit Shopee - Bukti Pendapatan Dengan Shopee

Buat Duit Shopee - Bukti Pendapatan Dengan Shopee
Update pendapatan Shopee untuk 1 akaun hingga semalam. Anda bole dapat lebih lagi sekiranya mengikuti semua panduan daripada kami. Tunggu kemunculan ebook kami

copyright 2018 www.buatduitshopee.com

Buat Duit Shopee - Bukti Pendapatan Harian Shopee

Buat Duit Shopee - Bukti Pendapatan Harian Shopee



Untuk yang tidak biasa dengan sistem Shopee, setiap kali pelanggan membeli barangan daripada anda, Shopee akan hold dulu duit bayaran tersebut, sehingga la barangan tersebut sampai kepada pembeli anda, ini dilakukan sama ada dengan sistem tracking yang diselaras dengan Poslaju atau pon pelanggan sendiri mengesahkan terima barangan.
. Jadi penipuan susah berlaku di Shopee.  . Setelah sah terima, duit akan dimasukkan ke dalam akaun wallet anda dan anda bole keluarkan pada bila-bila masa ke dalam akaun bank anda. Atau secara automatik pada setiap hari Rabu.
Copyright www.buatduitshopee.com

Buat Duit Shopee - Kenapa Orang Minat Beli di Shopee

Buat Duit Shopee - Kenapa Orang Minat Beli di Shopee


Kenapa orang minat nak beli di Shopee? Ni salah satu sebabnya. Shopee ada menawarkan program Free Postage kepada pelanggan tanpa sebarang caj kepada penjual. Maksudnya Shopee bermurah hati untuk bayar caj postage. Kami ada menerangkan bagaimana anda dapat memanfaatkan program Free Postage ini dan cara-cara mengaktifkan fungsi ini. Anda tidak perlu lagi membayar caj pos, hanya bawa barang ke kaunter dan semua Shopee yang tolong bayarkan untuk anda. Dengan program Free Postage ini akan menggalakkan pelanggan membeli-belah di store anda. Menarik? Nantikan kemunculan ebook kami. Bole download preview ebook percuma
copyright www.buatduitshopee.com

Buat Duit Shopee- Teknik Nak Tahu Barang Yang Laku di Shopee

Buat Duit Shopee- Teknik Nak Tahu Barang Yang Laku di Shopee


Research produk yang laku adalah sangat penting sebelum anda menjual atau memenuhkan store anda untuk membeli barang pada harga borong.
.
Macamana nak tau barang yang laku di Shopee dan berapa banyak jualannya? Senang jer, anda pegi ke mana2 kedai, atau search apa2 barang. Klik pada top sell. Kemudian lihat pada rating yang diterima. Sebagai contoh handphone ini mempunyai 559 rating, menunjukkan sekurang-kurangnya telah terjual sebanyak 559 buah, mungkin lebih sebab ada yang tak tinggalkan rating. Hanya pembeli sahaja yang bole tinggalkan rating. Dari sini anda bole dapat idea. Barang apa yang laku dan bagaimana anda bole meniru cara penjual2 yang laju jualannya ini. Sekiranya anda terjumpa pemborong yang menawarkan harga menarik lebih murah dari penjual tersebut, anda juga bole jual barang yang sama. Kami ada menerangkan cara untuk research produk dengan berkesan di ebook kami. Nantikan kemunculannya. Dapatkan ebook preview…

Buat Duit Shopee - Bagaimana Nak Promosi Secara Percuma

Buat Duit Shopee - Bagaimana Nak Promosi Secara Percuma


Ramai yang pikir, nak promosi barang atau kedai online mesti ada modal yang besar, ramai sifu2 juga mengajar untuk promosi dengan modal. Tetapi anda perlu tahu, banyak cara promosi secara percuma yang anda perlu kuasai sebelum anda mengeluarkan modal, jadi anda tak perlu risau kerugian duit, tapi hasil x seberapa. Dengan kaedah yang percuma ini sahaja anda mampu menjana pendapatan yang lumayan sekiranya kena caranya. Kami kongsikan 7 cara efektif mempromosi tanpa modal di dalam ebook bonus. Tunggukan kemunculan ebook ini www.buatduitshopee.com
buat-duit-shopee
buat duit shopee